Kirjaudu sisään

Käyttäjätunnus:


Salasana:

Muista minut

Rekisteröidy

Museorekisteröinti

 

Museoajoneuvo on katsastustoimipaikan valtakunnallisen rekisteröidyn museoajoneuvojärjestön lausunnon perusteella museoajoneuvoksi hyväksytty ajoneuvo, jonka valmistusvuoden päättymisestä on kulunut vähintään 30 vuotta ja joka on säilytetty alkuperäistä vastaavassa kunnossa tai entistetty asianmukaisesti.

Museoajoneuvo on pääsääntöisesti ajoneuvo joka on entisöity ja palautettu siihen ulkoasuun kuin ajoneuvo on ollut uutena tai hyvin säilynyt alkuperäiskunnossa oleva kunnostettu ajoneuvo. Joitain mm. liikenneturvallisuutta parantavia pieniä poikkeuksia tehtaan alkuperäisyydestä tai ajalle ominaisia lisävarusteita voidaan harkitusti hyväksyä.  Museoajoveuvo ei ole käyttöauton korvike, museoajoneuvoa ei voida käyttää ammatti- tai luvanvaraiseen liikennöintiin. Museoajoneuvoon ei saa tehdä merkittäviä muutoksia  ilman uusintatarkistusta.

Jos rekisteröimätön ajoneuvo rekisteröidään museoajoneuvoksi, tulee asiakkaan esittää seuraavat asiakirjat rekisteröinnin yhteydessä:

- Museoajoneuvolausunto (museoajoneuvojärjestön ajoneuvosta antama
lausunto, joka esitetään katsastuksen yhteydessä)
- Omistusoikeusselvitys
- Tullin lupa rekisteröintiin, mikäli kyseessä on ulkomailta tuotu museoajoneuvo
- Liikennevakuutus.

Museoajoneuvolausunnon ja lisätietoa museoajoneuvoista saa allamainituilta museoajoneuvotarkastajiltamme.
Museoajoneuvon hyväksymisestä (rekisteröinti- tai muutoskatsastus) saa lisätietoa myös katsastustoimipaikoilta. Museoajoneuvojen hyväksyminen katsastuksessa AKEn ohje 2416/208/2003 22.8.2003

Ajoneuvon omistusoikeusselvityksen tulee pääsääntöisesti sisältää katkeamaton omistusoikeusketju viimeisestä rekisteriin merkitystä omistajasta lähtien. Jos kyseistä selvitystä ei voida antaa, ajoneuvon vaiheista Suomessa tulee esittää omistusoikeusselvitys vähintään viimeisen kymmenen vuoden ajalta. Ulkomailta maahantuodun museoajoneuvon rekisteröinnin yhteydessä tulee omistusoikeusketju selvittää viimeisestä ulkomaisesta omistajasta lähtien.

Tullilaitos on autoveroviranomainen ennen ensirekisteröintiä suoritettavassa autoverotuksessa. Ajoneuvon maahantuonnista ja autoverotuksesta tulee tiedustella tullista.

Jos museorekisteröitävä ajoneuvo on jo rekisterissä, ajoneuvo tulee viedä muutoskatsastukseen. Katsastuksen yhteydessä vaaditaan rekisteröintitodistuksen lisäksi museoajoneuvolausunto.

Museoajoneuvoon saa pääsääntöisesti mustapohjaiset rekisterikilvet.


SAHK:n museoajoneuvotarkastajat Pohjois-Karjalassa:

- Jouko Vaakanainen, P. 0500 333 056    - Keijo Holopainen P. 040 553 0840