Kirjaudu sisään

Käyttäjätunnus:


Salasana:

Muista minut

Rekisteröidy

 

AUTOJEN TALVISÄILYTYS

Jäsenillä on mahdollsuus saada autonsa talvisäilytykseen museon tiloihin sekä valkeaan peltihalliin. Tarkoituksena on että jäsen joka ajelee harrasteautollaan kesäisin voi tämän auton sitten säilyttää kerhon tiloissa, jos nyt ei satu omaa tallia olemaan. Kerho ei voi tietenkään läheskään kaikille 130:lle jäsenelleen säilytyspaikkaa tarjota. Projektikuntoisille ja muille pelastetuille aihioille, ikuisuusprojekteille jne. ei kerho voi valitettavasti säilytyspaikkaa järjestää. 

Uudet säännöt ja periaatteet ovat kutakuinkin seuraavat:

1. Säilytysaika on 1. lokakuuta ja seuraavan vuoden Huhtikuun 31. välinen aika. Auto tulee tarvittaessa siirtää pois museosta/varastosta vappuun tai myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan mennessä. Esim. Rompepäivä varten.

2. Säilytettävien autojen tulee olla pyörillään, mielellään jatkuvasti ajokuntoisia ja rekisteröityjä. Etusijalla tietenkin liikenteessä olevat  jäsenten MR-autot. Jäsenten projekteja ja aihioita ei voida valitettavasti kerhon tiloissa ja alueilla säilyttää. Myöskään mitään irtotavaraa ei museon varastoihin tai piha-alueille ei saa ilman lupaa tuoda.

3. Etusijalla autopaikoissa ratkaisee, mikäli tilasta tulee pulaa, on jäsenen aktiivisuus, onko jäsenellä jo muita autoja säilytyksessä jolloin etusijalla on jäsen jolla ei yhtään ajoneuvoa aiemmin säilytyksessä. Kenelläkään ei ole ikuista autopaikkaa vaan maximissaan paikka on kaksi vuotta, jonka jälkeen autonsäilytyspaikka arvioidaan uudelleen.

4. Ajoneuvon haltijan tulee olla autojensiirtotalkoissa mukana sekä huolehtia itse oman ajoneuvonsa siirtämisistä. Jatkossa tulee myös autoon tuulilasin sisäpuolelle jättää haltijan nimi ja puhelinnumero.

5. Kerho ei ole vastuussa säilytettäville autoille mahdollisesti tapahtuvista vahingoista, onnettomuudesta, ilkivallasta tms. Jokaisen tulee vakuuttaa itse autonsa vahinkojen varalle.

6. Päätökset, Säännöt ja niihin mahdolliset poikkeukset määrittelee johtokunta sihteerin tai puheenjohtajan välityksellä.

7. Säilytysmaksu jäsenille on 50 euroa talvelta. Muu lähipiiri 100€.

8. Piha-alueilla ja kadun varrella ei saa säilyttää mitään, ellei muuta ole sovittu.

 

Aiemmassa käytännössä on törmätty epäkohtiin jotka johtokunta on nyt päättänyt korjata. Kerhon tiloissa on ajoneuvoja jotka ovat olleet siellä koskemattomina pölyineen vuosikausia. Renkaat tyhjinä ja jarrut jumissa. Monesti omistajasta ei ole tietoa tai hän ei käy siivoustalkoissa, eikä autoista ole maksettu säilytysmaksuja. Nämä tavallaan hyljätyt autot sitten vievät tilaa sitä oikeasti tarvitsevilta!

Liperin kunta on antanut 2005 siivouskehoituksen piha-alueiden siisitimiseksi joka onkin nyt saatu jokseenkin tyydyttävään tilaan.